Warsztaty odbędą się w dniach 14-16 marca 2025 r. w Hotelu Kozi Gród. To cykliczne wydarzenie, które od lat przyciąga pasjonatów dziczyzny z całej Polski, ma na celu przekazanie wiedzy o tradycyjnych metodach wędzenia oraz przetwórstwa dziczyzny.
WĘDZIMY WARSZTATY – prowadzone będą przez Tomasza Michalskiego, myśliwego i pasjonata przetwórstwa dziczyzny, które od sześciu edycji cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem. Powstały one z pasji do dziczyzny i chęci dzielenia się wiedzą na temat jej przetwórstwa. To wydarzenie to przekazywanie wiedzy i praktycznych umiejętności, skierowane do myśliwych, pasjonatów kuchni oraz osób pragnących poznać tajniki tradycyjnych technik wędzarniczych.
Dlaczego warsztaty?
- Praca w profesjonalnej kuchni z pełnym wyposażeniem, dostosowanej do pracy z dziczyzną.
- Współpraca z naszym Szefem Kuchni, Mariuszem Wolskim– finalistą Mistrzostw Polski z Dziczyzny, który łączy tradycje kulinarne z nowoczesnymi technikami.
- Praktyczna nauka: rozbiór półtuszy, przygotowanie wędlin, wędzenie różnymi metodami, produkcja konserw i pasztetów.
- Wyjątkowa atmosfera – wspólna praca, degustacje, biesiada i wymiana doświadczeń.
Terminy warsztatów:
- 6 edycja: 14-16 marca 2025 r.
- 7 edycja: 11-13 lipca 2025 r.
- 8 edycja: 16-19 października 2025 r.
Korzyści dla uczestników:
- Umiejętność samodzielnego przygotowania wędlin i przetworów z dziczyzny.
- Wiedza o technikach wędzenia, rozbiorze mięsa oraz konserwowaniu.
- Praca w wyjątkowym gronie ekspertów oraz pasjonatów dziczyzny.
- Wspólna nauka i wymiana doświadczeń z pasjonatami dziczyzny oraz ekspertami, którzy nadają wydarzeniu niezapomniany charakter.
- Pełne wyżywienie, komfortowy nocleg oraz nielimitowany dostęp do Strefy Wellness.
W załączeniu oraz w linku zamieszczone są szczegóły oferty oraz materiały promocyjne warsztatów: https://we.tl/t-VBJBQy0r30
Darzbór!